Ponta, Pop și Plagiatu’


Cabinetul Ponta IV a depus jurământul. Pentru a rămâne în funcție, Victor Ponta a făcut încă o plecăciune în fața președintelui. S-a trecut foarte ușor peste declarația de ieri a premierului în care recunoștea că a plagiat și renunța la titlul de doctor. După intervenția lui Traian Băsescu de dinainte de începere a ceremoniei, gestul primului ministru e clar. Și-a pus cenușă-n cap pentru a putea să bifeze acest nou mandat și l-a umplut și mai mult de ridicol pe cel care i-a fost scut în 2012, noul ministru al dialogului social, Liviu Pop. Până și faptul că șirul miniștrilor aliniați pentru depunerea jurământului l-a avut în coadă pe Liviu Pop, nu cred că e pură întâmplare.
“Vreau să vă citesc un paragraf dintr-o decizie a CCR, exact pentru a elimina orice dubiu cu privire la evenimentul de azi.” Așa și-a început discursul președintele. “Vă citez din decizia CCR nr. 98 din 7 februarie 2008 care, la un moment dat, precizează: ‘Din textul Constituţiei rezultă că în cazurile prevăzute la al. 1 şi 3, din art. 85, numirea de către preşedintele României a miniştrilor este un act de executare a hotărârii Parlamentului şi de învestire pe această bază a miniştrilor de către şeful statului. Hotărârea organului reprezentativ suprem al poporului român, Parlamentul, este un act obligatoriu pe care preşedintele nu l-ar putea refuza decât prin săvârşirea unor fapte grave de încălcare a Constituţiei. Acesta este şi motivul pentru care voi primi azi şi jurământul domnului Pop şi al domnului ministru al Educaţiei, care au contribuit prin distrugerea de instituţii ale Educaţiei la un fals în interes public”.
Întrebat ce crede că a avut președintele Traian Băsescu cu el, la depunerea jurământului, Liviu Pop a declarat presei că nu știe, habar nu are de ce a făcut președintele acel comentariu… Dacă pentru Liviu Pop nu e clar, cred că pentru orice om de bun simț este evident că președintele se referea la modul în care Pop, în calitate de interimar la învățământ, i-a apărat “onoarea” premierului în 2012, înființând și desființând comisii numai pentru a nu recunoaște o evidență. PLAGIATUL.
Loialitatea este o trăsătură de caracter lăudabilă, însă în circumstanțele în care s-a manifestat în cazul lui Liviu Pop este mai mult decât regretabilă. Și dacă am vorbit de caracter nu pot să nu mă gândesc ce l-a împins pe Victor Ponta să-și recunoască plagiatul cu o zi înainte de jurământ? Profilul moral?… Hmmm.

You may also like

Lasa un raspuns