Rareș, mătura și fărașul…


Cred că s-a trecut foarte ușor peste declarațiile de ieri ale lui Rareș Bogdan, la ieșirea de la DNA. Acesta recunoștea că s-a întâlnit de mai multe ori cu Vanghelie iar discuțiile purtate au fost pe tema schimbării majorității în parlament.
Pot să înțeleg că Rareș Bogdan este un om cu ambiții mari, “foarte cunoscut” după cum spunea ieri. A fost cât pe ce să fie numit director al TVR. Nu i-a ieșit. Visele legate de Primăria Clujului fac parte încă dintr-un somn. Nici în echipa restrânsă a lui Klaus Johannis nu a intrat… Acum voia să fie mânuitorul majorității din parlament… Nu i-a ieșit…
În fiecare seară se crede jurnalistul numărul unu al României. Rareș, nici asta nu ți-a ieșit. Chiar dacă nu există o lege a presei, jurnalismul ține totuși de un cod deontologic pe care cei ce sunt profesioniști nu uită să și-l impună. Rareș Bogdan, poate fi un bun director al Realitateatv, dar ca jurnalist, prin activitatea din ultimele luni, s-a descalificat.
Îmi aduc aminte replica fostului președinte Băsescu la “Jocuri de putere”, întrebat fiind dacă nu se gândește să se facă moderator tv, după expirarea mandatului.. –“Nu, a răspuns Băsescu, pentru că m-aș crede întotdeauna mai deștept decât invitații mei”. Era o ironie prea fină la adresa lui Rareș Bogdan.
Ieri Rareș a fost la DNA, la “băieții care fac curat în România (…) o restartează”, mi se pare că Bogdan ar vrea să joace acum și rolul uneia dintre măturile cu care se curăță societatea românească. Ca ziarist, eu mai degrabă îl văd pe făraș.

You may also like

Lasa un raspuns