cheile turzii

Cheile Turzii un loc fascinant. Am pornit spre ele mânat de câteva imagini pe care le-am văzut pe net. Ne-am căutat și găsit cazare în Petrești de Jos, la Pensiunea Laura. Un loc unde proprietarul ne-a lăsat chiar să ne aducem și cățelul. 🙂 Locația este la mai puțin de jumătate de kilometru de intrarea în Chei și cel puțin la data la care am fost noi, atât servirea cât și serviciile au fost ireproșabile.

Am ajuns aici seara, foarte târziu, după un drum nu fără aventuri și asta mai cu seamă din cauza gps-ului care ne-a băgat pe niște coclauri din care am zis că nu mai ieșim întregi.

 Câteva ore de plimbare în natură îți încarcă la maxim bateriile

Dimineața m-am trezit înaintea soarelui. Și asta pentru că am vrut neapărat să-l prind, într-un timelapse cum răsare deasupra Cheilor. A urmat micul dejun și, desigur, aventura în Chei.

Un peisaj cât de spectaculos, pe atât de lejer de parcurs, la pas. Sunt aproximativ 3 km de cărări tăiate în munte, de poduri suspendate, de suișuri și coborâșuri dar nimic complicat chiar și pentru o persoană care nu are un antrenament zilnic neapărat. De-alungul drumului șerpuitor, pereții stâncilor se ridică impozanți la înălțimi de peste două sute de metri. Din loc în loc câte un alpinist poate fi surprins în aventura sa de escaladare. În rest, mulți tineri, familii cu copii, persoane de vârsta a doua care vin aici să se încarce de energie. E un peisaj spectaculos. Pe care de altfel am și încercat să îl surprind pe cameră și vă învit să îl urmăriți aici.