Dacă n-aș fi trecut prin revoluție, dacă nu aș fi văzut atâtea rahaturi în ultimii 25 de ani poate că aș mai fi crezut că se poate… După postarea de ieri, cineva mi-a zis, să nu fim pesimiști. Nu sunt. Sunt realist.
Azi doi deputați au primit o amânare, comisia juridică nu a avut timp să citească dosarele trimise de procurori, să analizeze… Eu cred că este mai degrabă un semn că majoritățile sunt mai șubrede și votul fiecăruia contează… În urmă cu câteva ore un păun s-a prezentat în parlament cu o nouă lege a grațierii… Nicolicea afirmă să se termine cu prostiile cu lumea în stradă… “Poporul se poate exprima doar odată la patru ani, în legătură cu cine vrea să îl conducă”… Peste toate o declarație de ieri, a președintelui ales îmi ridică un mare semn de întrebare… Într-un interviu acordat Reuters, Iohanis a spus că e foarte posibil ca în lunile ce urmează să fie un exod de parlamentari spre PNL. “Toată lumea vrea să fie de partea câștigătoare”…
V-am spus eu că aș fi vrut să fie doar “Stop. Punct”… se pare că sloganul ăla n-a fost întâmplător… de ce mi-a fost frică se pare că nu scăpăm… deci nu s-a adăugat degeaba “De la capăt…” Mai putem?